Mehmedović za N1: Šta će se desiti nakon današnje sjednice? Ništa!

Vijesti 27. aug 201908:33 > 08:39
N1

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da se nakon vanredne sjednice Predsjedništva zakazane za danas - neće dogoditi ništa.

Prema njegovim riječima, NATO put Bosne i Hercegovine nema alternativu.

Ništa spektakularno, zakazivanje sjednice je potpuno zauzimanje jasnih stavova u pogledu implementacije izbornih rezultata na nivou Bosne i Hercegovine. Dodik želi da bude jasno šta će sa Zoranom Tegeltijom. Uz ranije stavove koji se ne bi smjeli mijenjati, NATO put nema alternativu. Poštivanje zakona i Ustava ne bi smjeli doći u pitanje”, ispričao je Mehmedović u razgovoru s Hanom Sokolović.

Govoreći o najavama radikalnih poteza u Narodnoj skupštini Republke Srpske, gost N1 je ocijenio da Milorad Dodik u tom pogledu nije predložio ništa novo.

”Ne znam šta bi on to novo predložio. Stalne težnje u pogledu podjele Bosne i Hercegovine su stalne težnje naših susjeda. Čini mi se da taj potpisani sporazum je najviše trebao gospodinu Wigemarku koji u svom mandatu nije ništa uradio. Oni su potpisali Sporazum koji se može tumačiti na razne načine što se i desilo. Svi su različito tumačili taj Sporazum. Ne znam šta se može više produbiti s obzirom na to da su blokirane institucije Bosne i Hercegovine’‘, potcrtao je on.

Može li gore?

‘Uvijek može gore, ali nema hrabrosti ni onaj ko želi disoluciju BiH da naprave taj korak. Mi koji volimo ovu zemlju moramo braniti političkim sredstvima”, dodao je on.

Potom je govorio o podijeljenosti političkog društva.

‘Mi smo kao bosanskohercegovačko društvo potpuno podijeljeni, ne samo u političkom smislu. Ta podjeljenost je rezultat i ovakvom političkog stanja u Bosni i Hercegovini. Nemamo vizionare koji bi upravljali procesima u BiH da bi obezbijedili volju i onih s kojima se ne slažemo. Očekujem da narednih mjeseci u BiH se iskristališu takve stvari”, ispričao je.

O Dodikoj izjavi da ”Bosna i Hercegovina umire”…

‘Mnogo je onih koji su tako govorili, a oni su dosad umrli, a Bosna i Hercegovina živi. Nažalost, odgovor na pitanje odlaska mladih ljudi nema niko u Bosni i Hercegovini. Trebao bi nam taj vizionar”, naglasio je funkcioner Stranke demokratske akcije i zaključio:

”Šta će se desiti ako ne imenuju mandatara danas? Neće se desiti ništa!”, poručio je on.

Mehmedović je govorio i o predstojećim dešavanjima u stranci čiji je član te ostalim aktuelnostima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad