Mehmedović najavio velike promjene u SDA

Vijesti 27. aug 201909:35 > 09:39
N1

Visoki funkcioneri Stranke demokratske akcije u posljednjih nekoliko sedmica, a u najavi predstojećeg stranačkog Kongresa, najavili su velike promjene u ovoj stranci. O promjenama je govorio i višegodišnji član SDA i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

VEZANE VIJESTI

 Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović nedavno je poručio da će SDA napraviti korak od bošnjačke ka bosanskohercegovačkoj stranci.

”Mi smo to imali ranijih godina i ranijih Kongresa: da želimo napraviti stranku političkog centra koja bi bila multietnična. One koji se slažu s programom. Ovo je politički projekat lidera SDA i on je dobio podršku Glavnog odbora. Očekujem da će ta platforma na Kongresu imati podršku. Postoji opasnost da to bude formalno. SDA mora suštinski ugraditi multietnične mehanizme kroz Statut da se svi ljudi druge nacionalnosti osjećaju komotno unutar SDA”, ispričao je Mehmedović za N1 i dodao:

”Mislim da to doživjeti i svoj fijasko ako se desi da imamo kao ranijih godina i to bi nam bio jedan politički šamar u budućnosti. Imamo Srbina u rukovodstvu SDA ili Hrvata. Dobrodošli su svi’‘, poručio je on.

Podsjećamo, Kongres je zakazan za sredinu septembra. SDA će tada dobiti predsjednika za naredne četiri godine, a birat će se i novo rukovodstvo stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad