Dragan Mektić i Haris Biber gosti Novog dana

Vijesti 27. aug 201913:19 > 13:22
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Šta možemo očekivati na političkoj sceni u BiH nakon današnje vanredne sjednice Predsjedništva BiH? Šta je perspektiva u formiranju novog Vijeća ministara deset mjeseci poslije izbora? Kako komentariše političku scenu u BiH? Gost Novog dana Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Društveno – političku situaciju u BiH kroz naslovnice dnevnih novina sutra komentariše Almir Terzić, urednik u agenciji Anadolija.

Sutra se obilježava 24. godišnjica masakra na Markalama. 28. augusta 1995. u 11 sati ujutru, pet granata je ispaljeno s položaja VRS. Poginulo je 43, a ranjeno 90 građana Sarajeva. Uživo smo sutra na pijaci Markale.

Drugi festival Al Jazeera Balkans dokumentarnog filma biće održan od 20. do 24. septembra. I ove godine glavni cilj afirmirati autore i dokumentarne filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti. Tema festivala ove godine je “Change”. Direktor AJB DOC festivala Edhem Fočo govori sutra za Novi dan.

Govorimo i o kickboxingu. Sa nama će biti Haris Biber, kickboxer, koji će u sklopu manifestacije “Turska protiv svijeta” nastupiti u sastavu reprezentacije Turske, ali pod zastavom BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad