Udruženje poslodavaca FBiH sa Draganom Čovićem

Vijesti 27. aug 201914:28 > 14:33
HDZ BiH

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH razgovarali su danas u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem o konferenciji koju udruženje početkom septembra organizuje u Mostaru, te o osiguravanju povoljnijih uslova poslovanja, privlačenju više investicija, uvođenju novih tehnologija i otvaranju novih radnih mjesta.

Delegacija udruženja na čelu sa predsjednikom Adnanom Smailbegovićem upoznalo je Čovića i o izmjenama, dopunama i novim zakonskim rješenjima koje je Udruženje uputilo prema Vladi i Parlamentu FBiH, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Konferencija koju organizuje Udruženje poslodavaca FBiH pod nazivom “Inicijativa 20 plus pet plus šest – Stanje i perspektive razvoja privrede” biće održana 4. septembra 2019. godine u Mostaru pod pokroviteljstvom Delegacije EU u BiH.

“Učestvovanjem više od 200 privrednika na konferenciji, uz dijalog s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, Udruženje poslodavaca FBiH očekuje pozitivan ishod te približavanje stavova o problemima s kojima se susreću poslodavci u FBiH”, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

“Inicijativa 20 plus pet plus šest”, kako je naglašeno, govori o snažnom angažmanu za izmjene određenih zakona kako bi se rasteretila privreda, otvorile mogućnosti za povećanje plata i zapošljavanje novih radnika.

Čović je podržao poslodavce te nastojanja koja se provode kako bi se rasteretila privreda, ali i pružila prilika za otvaranje novih radnih mjesta i stvarala pozitivna atmosfera za sve privrednike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad