Esad Duraković i Armin Osmančević u Novom danu

Vijesti 29. aug 201913:04 > 13:08
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Znaju li ključni akteri političke scene u BiH razliku između bošnjaštva i bosanstva, između etnike i nacije? Je li “njegovanje bosanstva – kao državotvorne, političke, a ne etničke svijesti” u koliziji sa bilo kojoj drugom pripadnosti? O vladajućim politikama u BiH, najavljenoj paradi ponosa i pjesničkoj manifestaciji “Slovo Gorčina” koja je izazvala žustru polemiku bh. intelektualaca za Novi dan govori akademik, prof.dr. Esad Duraković.

Komentar društvene svakodnevnice kroz naslove dnevnih novina ovog jutra sa Urošem Vukićem, novinarom rubrike politika Nezavisnih novina.

Đaci u RS dobijaju prvi digitalizovani udžbenik – Geografija za 6. razred pilot projekat. Nakon što se analiziraju rezultati primjene, planirana je digitalizacija za više predmeta, u osnovnim i srednjim školama. Dejan Kerleta iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS govori o udžbeničkoj politici u ovom entitetu.

Armin Osmančević je poduzetnik, TEDex govornik, nagrađivani marketinški stručnjak. Radio je marketinške kampanje za H&M, Adidas, Mercedes, BMW, Pespi i druge. Prepoznat kao jedna od 500 najutjecajnih ličnosti u globalnom islamskom bankarstvu. Diplomu magistra stekao je na Univerzitetu umjetnosti, zanata i dizajna u Švedskoj. Kako bh. privrednike učiniti svjetskim igračima, razgovaramo sa Osmančevićem.

Sistem priznavanja diploma fakulteta i stručnih škola stečenih van Njemačke prilično je složen. I pored toga, stanovnici zemalja Zapadnog Balkana su u samom vrhu liste podnijetih zahtjeva za priznanje u 2018. Koliko u Njemačkoj vrijedi znanje stečeno u BiH? Po odgovore idemo u Bon. Mehmed Smajić, novinar DW, analizira aktuelnosti iz Evrope i svijeta.

Vidimo se u 8 sati. Minela Jašar – Opardija je sa vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad