Od danas teče rok za prijave sufinansiranja boravka djece u privatnim vrtićima

Vijesti 01. sep 201920:51 > 21:03
Shutterstock/Ilustracija

Od danas počinje teći rok od sedam dana za prijave za sufinansiranje boravka djece sa Liste čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ u Cjeloviti razvojni program predškolskog odgoja i obrazovanja u privatnim predškolskim ustanovama.

Javni poziv roditeljima za prijem djece sa Liste čekanja JU „Djeca Sarajeva“ u privatne predškolske ustanove, a koji sufinansira Vlada Kantona Sarajevo u iznosu od 200 KM u petak je objavljen na stranicama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a današnjem objavom u dnevnom listu “Oslobođenje” je stupio na snagu.

Pravo prijave na javni poziv imaju roditelji/staratelji djece koja se nalaze na Listi čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ uzrasta od 6 mjeseci do polaska u školu, roditelji/staratelji djece uzrasta od 6 mjeseci do tri godine sa područja općina Ilidža i Hadžići koji se ove godine prvi put upisuju u privatne predškolske ustanove, te roditelji/staratelji djece uzrasta od dvije do tri godine sa područja općine Vogošća koji se ove godine prvi put upisuju u privatne predškolske ustanove.

Prijava na Javni poziv obavezno se podnosi u formi popunjenog prijavnog obrasca koji se može preuzeti u odabranoj predškolskoj ustanovi sa spiska predškolskih ustanova koji je dat u prilogu.

Roditelji/staratelji djece koja apliciraju na Javni poziv obavezni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:
1. popunjen prijavni obrazac (preuzeti u predškolskoj ustanovi);
2. kopiju rodnog lista djeteta;
3. prijava boravka za djecu sa područja općina Ilidža, Hadžići i Vogošća;
4. ljekarsko uvjerenje.

Prijava na Javni poziv sa naprijed traženom dokumentacijom podnosi se na adresu odabrane predškolske ustanove u roku od 7 dana od dana objave Javnog poziva u dnevnom listu “Oslobođenje”, navodi se u Javnom pozivu.

Screeenshot
Screeenshot

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad