Modriča: U usjevu kukuruza pronašao beživotno tijelo

Vijesti 02. sep 201909:20 > 09:24
N1

Policijskoj stanici Modriča 1. septembra 2019. godine, oko 07, 45 sati, obratila se osoba R.R. koja je prijavila da je u svom usjevu kukuruza u mjestu Dugo Polje, područje opštine Modriča, pronašlo beživotno tijelo osobe S.M. sa vidnim povredama koje su najvjerovatnije nastale od eksplozivne naprave, a od kojih je ista smrtno stradala na mjestu događaja.

Na mjesto događaja je izašao i dežurni tužilac OJT Doboj nakon čega je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Policijske stanice Modriča i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, a u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Modriča.

Neposredno prije vršenja uviđaja angažovani su i pripadnici deminerkog tima Republičke uprave civilne zaštite iz Doboja, koji su izvršili bezbjednosnu pretragu terena radi mogućnosti vršenja uviđaja.

Izvršenim uviđajem te obavljanjem informativnog razgovora utvrđeno je da je osoba R.R. sa područja opštine Modriča prethodnog dana na navedenoj lokaciji u cilju zaštite svog usjeva kukuruza od divljih životinja postavila ručnu bombu, na koju je naišla osoba S.M. i istu aktiviralo.

Nad osobom R.R. je izvršena kriminalistička obrada i protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti“, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad