Sastanak Čubrilovića i Ivancova

Vijesti 02. sep 201913:04 > 13:07
NSRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas, u svom kabinetu, sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim o unapređenju saradnje i o aktuelnoj političkoj situaciji u entitetu Republika Srpska i Bosni i Hercegovini.

Čubrilović je, tokom susreta, istakao da Republika Srpska i dalje insistira da se primjene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora i da se, konačno, završi formiranje vlasti na nivou zajedničkih organa u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da ne postoji ni jedan razuman razlog da se ne formira novi Savjet ministara koji bi trebalo da odražava volju građana, a to znači da vlast treba da formiraju stranke koje su pobijedile u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Čubrilović je istakao da je jedno od osnovnih načela demokratije da predstavnici konstitutivnih naroda koji su dobili najviše glasova formiraju i vrše vlast jer je to smisao održavanja izbora.

Čubrilović i ambasador Ivancov konstatovali su da postoji veoma dobra međuregionalna saradnja između RS i ruskih oblasti, posebno izdvajajući saradnju sa Gubernijom Sankt Peterburgom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad