Gosti Dana uživo Staša Košarac, Senad Pećanin, Lejla Brčić

Vijesti 02. sep 201914:30 > 14:37
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Zdravstveni radnici Kantona Sarajevo stupili su danas u 7:30 sati u generalni štrajk, a primaju se samo hitni slučajevi u domovima zdravlja i bolnicama. Naši reporteri su na terenu. Gošća Dana uživo je Lejla Brčić, ministrica pravde u Vladi Kantona Sarajevo koja poručuje da ne može udovoljiti zahtjevima radnika.

Još tri dana ostala su do roka koju su lideri postavili za poštivanje sporazuma potpisanog 5. augusta. Šta ukoliko se ne ispoštuje? Hoće li Dodik realizirati najave o istupu iz institucija? Kako komentira poruke opozicije da je to poziv na novi rat? Jesu li vanredni izbori rješenje? Na ova pitanja odgovara član predsjedništva SNSD-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Nakon što se 11 djece požalilo na stomačne tegobe, a inspekcija izašla na teren, objekat za pripremu hrane Sportsko rekreativnog centra u Ajdinovićima je zapečaćen, iako nalazi laboratorija još nisu poznati javnosti. Direktor centra u otvorenom pismu je najavio da će 50 njegovih radnika ostati bez posla, te uputio niz optužbi na inspekciju i državne institucije uopće. O slučaju razgovaramo sa advokatom Centra Senadom Pećaninom.

Od jučer skuplja industrijska struja u RS-u, a iz Vlade stižu najave da će poskupljenja biti još. Šta će ona značiti za privredu i kako će se odraziti na cijene, te koliko utjecati na građanstvo za Dan uživo govori Saša Trivić iz Unije poslodavaca RS-a.

Jeste li se registrovali za Race for the cure trku/šetnju za ozdravljenje čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke, a koja će bit održana 29. septembra u 11 sati ispred SCC-a? Iako je registracija počela, još uvijek niste zakasnili. Sa nama danas Nela Hasić, regionalna direktorica Think Pink – zajedno smo jedno.

Društvene mreže i aktuelnosti komentarišemo sa Borkom Rudić, glavnom tajnicom Udruženja “BH novinari”.

Uživo smo na okupljanju bh. nogometne reprezentacije uoči predstojećih utakmica u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović tačno u 16h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad