Kraj ekstremnih vrućina, ali sunčani dani još nisu gotovi

Vijesti 02. sep 201920:06 > 20:38
N1

Ljeto je polako na izdisaju. Ekstremne vrućine završavaju ali će toplih dana i dalje biti. Lagano nam se ipak bliži hladna fronta koja će već sutra donijeti pad temperatura i za 10 do 15 stepeni.

“Biće tu još sunčanih dana, nije to samo kraj ljeta, iako počinje klimatološka jesen, počela je 1. septembra .Tu će biti još dosta sunca, biće tu još lijepih dana”, kaže za N1 Nedim Sladić, meteorolog amater.

Mogućnost za poplave tokom predstojeće jeseni kažu klimatolozi, ne postoji. Padavine neće odstupati od granica prosječnih vrijednosti.

“Očekujemo topliju jesen u odnosu na normale i normalnu ili nešto sušniju kada su u pitanju padavine. Dakle ne očekujemo nikakve ekstremne meteorloške prilike”, kaže Bakir Krajinović, klimatolog.

Sladić dodaje da će zbog pada temperatura, trebati malo vremena da se organizam navikne na promjene.

Može se očekivati da će zbog promjene vremenskih prilika biti biometeorloške prilike nepovoljne koje će se odraziti na glavobolju, malaksalost, dekoncentraciju, a samim tim može se sve to odraziti i na krvni pritisak“, dodaje Nedim Sladić, meteorolog amater.

A osim na zdravlje građana, vremenske prilike utiču i na njihovo raspoloženje. Pitali smo ih kakvu bi oni jesen više voljeli.

Opširnije u prilogu Žane Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.