Damir Marjanović, Predrag Raosavljević i Darko Soković u Novom danu

Vijesti 02. sep 201921:33 > 21:36
N1

U Novom danu sutra gledajte.

U rubrici “Press” ugostićemo Darka Sokovića, kolumnistu, reditelja, preduzetnika, izvršnog partnera za strategiju i razvoj u “Propulsion Fund”, poslovnoj grupi u 4 zemlje regiona koju je osnovao u Beogradu 2011. godine.

O političkima prilikama u BiH, aktuelnim problemima i mogućnostima za prevazilaženje krize, razgovaramo sa Damirom Marjanovićem, zastupnikom Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Predrag Raosavljević, zamjenik Ombudsmana za ljudska prava i šef Odjela za eliminaciju svih oblika diskriminacije za Novi dan govori o održavanju Povorke ponosa u Sarajevu i pravima LGBT populacije.

Film “Čuješ li me ti?” povezuje ratna silovanja i silovanja u mirnodopskom periodu propitujući razloge i opravdanja, razliku između privatnog i kolektivnog mišljenja, te svakodnevne usputne grubosti koje preživjelima ne daju da idu naprijed. Scenarista i reditelj filma, Anes Osmić i glumica Arma Tanović, biće u Novom danu.

Dvadeset umjetnika iz zemlje i svijeta dolazi na mostarski Street Art Festival. Oni će u sedam dana trajanja festivala uljepšati mostarske zgrade s dvadesetak novih murala koji će biti oslikani na više lokacija širom grada. Sa nama će sutra biti organizatorka ove manifestacije Marina Đapić.

BiH osvojila 14 medalja na EP-u u kickboksu u Mađarskoj – jednu zlatnu, pet srebrenih te osam bronzanih. Neki od najuspješnijih biće u našem Jutarnjem programu.

Kako ostati vitalan i u penzionerskom dobu saznaćemo od članova sarajevskog Centra za zdravo starenje. Vodimo vas na njihov fitnes čas i otkrivamo koliko uzbudljiv i aktivan može biti život u poznim godinama.

Sutra sa Vama Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.