Marjanović za N1: Budale pričaju o ratu, spektakl je krajem septembra

Vijesti 03. sep 201908:10 > 08:13
N1

Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je danas za N1 da očekuje ''spektakl'' krajem septembra u Kantonu Sarajevo jer će tada, kako je rekao, biti održana tematska sjednica o reformi obrazovanja.

Profesor Marjanović je naglasio da su to promjene koje se mogu ocijeniti spektakularnima, navodeći još nekoliko primjera iza kojih, kako je dodao, stoji Vlada Kantona Sarajevo.

”Spektakularno će biti krajem septembra – tematska sjednica o reformi obrazovanja. Spektakularna će se desiti za nekih par dana kada će se objaviti koji su projekti dobili podršku iz oblasti nauke. Spektakularno će se desiti kad djece ne budu na listama čekanja u vrtićima. To su spektakularne stvari i one su dogoročne. Spektakularan je prijedlog zakona o sprečavanju govora mržnje. To su najbitniji spektakli. Nisu baš vidljivi na prvi momenat. Pozitivan sam i moramo biti pozitivni. Imamo prelijepu državu. Spektakularno će se desiti kada napravimo takav obrazovni sistem. Treba vremena da se oni dese”, ispričao je Marjanović u razgovoru s Ivanom Erić.

Na pitanje o ”zveckanju oružjem”, Marjanović je rekao da samo budale mogu pričati o tome.

‘Svakih par mjeseci ovdje se zvecka oružjem. Bio sam u ratu i vojsci i znam šta je rat. Na svako spominjanje rata, naježite se i pomislite da samo budale mogu pričati o tome. Svaki put kada treba nešto da se uradi, kada treba zamaskirati, on će spomenuti rat i uplašiti ljude. Kad javnost zauzme oštar stav, istog momenta se spominje rat, nacija, populacija. Rat – strah je jako oružje. Neće se ponoviti devedesete, ali je na vlasti je politika devedesetih. Nove političke snage mogu je spriječiti”, ocijenio je Marjanović.

O štrajku zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo…

”Mogu reći da postoje opravdanja i dosta sfera koje nisu funkcionirale, ali ova Vlada se uhvatila u koštac s tim. Ono što mi je pomalo zaparalo uši je da nisu svi sindikati stupili u štrajk. Ova Vlada je pokazala da će mnogo ulagati u zdravstvo i obrazovanje i siguran sam da će doći do rješenja koje će iću u obostranu korist. Nakon desetljeća zanemarivanja, teško je u nekoliko mjeseci nešto promijeniti”, naglasio je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad