Osmanović za N1: Šta će SDA uraditi ukoliko ne bude dogovora sa SNSD-om

Vijesti 04. sep 201909:55 > 10:03
N1

Kada u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sakupite 22 ili 23 ruke, imate većinu. Naravno treba voditi računa o entitetskoj većini. SDS i PDP-a nemaju taj kapacitet. SDA će biti na strani onih koji će principijelno biti na strani zakona, kazao je danas za N1 Adil Osmanović, funkcioner SDA i ministar civilnih poslova BiH ostavivši otvorenom mogućnost formiranja nove većine na državnom nivou - bez SNSD-a.

On je rekao da nije lako biti opozicija u Republici Srpskoj naglasivši da je u stalnim razgovorima sa kolegama iz PDP-a i SDS-a.

Nije lako biti opozicija u Republici Srpskoj. Očigledno je da se ovakva situacija ne može trpiti i opozicione stranke poput PDP-a i SDS-a počinju poduzimati korake. Mora se dati odgovor na ovu neodgovornu politiku”, kazao je Osmanović za N1 i rekao:

”Mi smo u stalnim razgovorima, kad god sjednete uz kafu razgovarate o problemima i potezima u budućnosti. Ako ovo ne ide, moraće se raditi s drugim političkim stranakam iz tog entieta koji su spremni poštovati zakon. Ako SNSD povuče potez i vrati se poštivanju Ustava, onda vrlo brzo možemo uspostaviti Vijeće ministara sa SNSD-om”, dodao je on.

Kompletan razgovor čitajte na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad