Branislav Borenović i Miki Trifunov u Danu uživo

Vijesti 04. sep 201913:58 > 14:05
N1

U Danu uživo danas gledajte.

Šta nakon 5. septembra, tzv. Dana D, roka koji su lideri tri političke stranke postavile same sebi za poštivanje sporazuma potpisanog 5. augusta? Hoće li Dodik realizirati najave za izlazak institucija, kakav plan ima opozicija u RS-u, šta su mogući scenariji pitanja su na koja odgovara predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Generalni štrajk prosvjetara u Unsko-sanskom kantonu se nastavlja 3. dan. U većini škola odvija se minimum nastave, sindikati imaju svoje zahtjeve prema Vladi USK. O dinamici, odgovorima iz Vlade, pritiscima i potencijalnim rješenjima razgovaramo sa Selvedinom Šatorovićem predsjednikom Saveza samostalnih sindikata BiH.

U organizaciji Udruženja Svjetlo u subotu će u Sarajevu biti održan Dan tradicionalne porodice. O ciljevima ove, kako je najavljeno, mirne šetnje, korelaciji sa datumom Povorke ponosa, odlikama tradicionalne porodice i razlozima da ju se promovira razgovaramo sa Ahmedom Kulanićem, predstavnikom Svjetla.

Nakon što je advokat SRC “Ajdinovići” Senad Pećanin gostujući u Danu uživo rekao da je centar ponudio svu pomoć roditeljima djece koja su završila u bolnici reagirali su roditelji. Oni su sa svojim odgovorom gosti Dana uživo.

Gosti emisije su i članovi benda Rock redukcija, zajedno sa doajenom bh. glumišta Mikijem Trifunovim, koji učestvuje u njihovoj posljednjoj pjesmi Nagrada.

Društvene mreže komentiramo sa bh. režiserom Jasminom Durakovićem, koji snima novi film imena “Sve o ljubavi, knjigama i psima”.

Naši reporteri izvještavaju o očekivanjima uoči sureta BiH – Lihtenštajn koji se igra sutra u Zenici.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad