Radovan Kovačević, Ivana Marić, Denis Čarkadžić i Adis Hadžić u Novom danu

Vijesti 04. sep 201914:56 > 14:58
N1

U Novom danu gledajte:

5. septembra ističe rok od mjesec dana koji su lideri SDA, SNSD-a I HDZ-a BiH sami sebi dali za poštivanje sporazuma o principima za formiranje vlasti. Kakve su pozicije stranaka danas, hoće li Milorad Dodik realizovati najave o izlasku iz državnih institucija? Za Novi dan govori Radovan Kovačević, portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

I dok se, jedanaest mjeseci nakon Opštih izbora, još uvijek čeka na formiranje vlasti na državnom nivou, glavna tema u javnosti je Povorka ponosa najavljena za 8. septembar u Sarajevu. O politici, atmosferi uoči Povorke ponosa, protivljenjima razgovaramo sa analitičarkom Ivanom Marić.

Aktuelne događaje i društveno-političku svakodnevicu komentarišemo sa Denisom Čarkadžićem, politologom, istraživačem ”Istinomjera” i članom udruženja ”Zašto ne”.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u Zenici igra protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije, protiv Jermenije u gostima. Nastavljamo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2020. godine, a obje utakmice moći ćete pratiti u programu Nove BiH. Naš gost biće Adis Hadžić, urednik u sportskoj redakciji Nove BH.

Kako se danas boriti protiv profašističkih ideja i ideologija, desničarskih politika u BiH i posljedica po naše društvo i pojedinačne živote? Umjetnica i aktivistica Smirna Kulenović na ove pojave ukazala je performanskom pod nazivom ”Čista krv” u Banjaluci. Smirna je gošća Novog dana.

14.PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma u BiH biće održan od 12. do 15. septembra u Sarajevu. Centralna tema ovogodišnjeg PitchWise festivala je: Žene u otporu – Pobuna druge polovice, a o festivalu razgovaramo sa Vildanom Džekman iz Fondacije ”Cure”.

Budite uz Novi dan, sa vama smo od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad