Višković: Ovih dana ćemo prestići prosječnu platu u FBiH

Vijesti 04. sep 201915:58 > 15:59
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da je ovaj bosanskohercegovački entitet u odnosu na Federaciju BiH apsolutno bolji dio države i to za dva koplja, te da je Republika Srpska za osam mjeseci ove godine stigla i ovih dana će i prestići prosječnu platu u FBiH.

“Ukrali su nam za godinu i po dana 50 miliona KM, ali naplatićemo im sa kamatama, nek ne misle kako će taj novac ostati njima, jer je to novac poreskih obveznika, to je novac ljudi koji rade i koji stoje iza mene, koji stvaraju u Republici Srpskoj”, rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, po pitanju “Elektroprenosa BiH” blokirano je 180 miliona investicija, a raspodjela akciza za puteve i autoputeve isto ide po koeficijentu oko raspodjele PDV-a, i sve je to šteta za Republiku Srpsku.

Višković je naveo da je i u takvim uslovima, ovaj entitet za osam mjeseci 2019. godine stigao i ovih dana će prestići prosječnu platu u FBiH.

“Prema tome, prije godinu dana bili smo negdje skoro 60 KM manji, prošle godine oko 40 KM, a sad smo na nivou FBiH. To su valjda pokazatelji da je Republika Srpska, uprkos tome što pokušavaju da nas ekonomski slome, bolji dio BiH”, rekao je Višković. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad