Marko Babić je novi šef stručnog štaba NK Čelik

Vijesti 05. sep 201912:24 > 12:27
NK Čelik

Odlukom nadležnih organa Kluba danas je na poziciju šefa stručnog štaba NK Čelik imenovan Marko Babić. Radi se o stručnjaku provjerenih kvaliteta sa više nego kvalitetnim rejtingom, saopćeno je iz kluba sa Bilinog Polja.

Marko je bivši hrvatski reprezentativac, igrao je za Osijek, Bayer Leverkuzen, Real Betis, Herthu, Real Zaragozu i LASK Linz, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica. Bio je i član stručnog štaba grčkog Olympiakosa i suosnivač je nogometne akademije Krpan – Babić.

“Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju Babiću započinje i njegov profesionalni i radni angažman, te će danas voditi trening seniorskog tima zakazan za 18.00 sati. Uz ovu informaciju želimo istaći činjenicu da nije bilo i da neće skoro biti promjena u organizacionoj strukturi a posebno ne u personalnim imenovanjima na upravljačke strukture kluba te da zlurade informacije i tendeciozne konotacije jednostavno ne želimo komentarisati”, navode iz Čelika.

Također, naglašavaju, da je nova upravljačka struktura klub preuzela u trenutku kada je situacija izgledala beznadežno i kada su svi koji su trebali povući odlučujući potez i preuzeti rizik digli ruke od kluba i okrenuli mu leđa.

“Svjesni smo činjenice da bezosjećajni profesionalizam i utrka za profitom izuskuje stroga ograničenja i obaveza, i pored navedenog tražimo minimum razumijevanja i humanog odnosa kako bi započeti projekat uspješno priveli kraju. Naša vizija je bila i ostala stvaranje uspješnog kluba koji će se u takmičarskom smislu nametnuti rezultatima, kako u domaćim, tako i u međunarodnim fudbalskim okvirima. Naša vizija je upješan klub i njegova afirmacija na zadovoljstvo naših vjernih navijača u Zenici, BiH i širom svijeta. Našu ozbiljnost smo pokazali do sada poduzetim mjerama i finansijskim ulaganjima što je razultiralo i takmičarskim uspjesima na samom početku tekućeg prvenstva. Sveobuhvatna ulaganja imamo namjeru i dalje nastaviti, što uključuje i izmirenje nastalih i preuzetih finansijskih obaveza i izgradnje Akademije kluba kao prioritete, ali pod uslovima koji ne podrazumijevaju stalne pritiske, ucjene i opstruiranja. Iskreno se nadamo da nećemo doći u priliku da preispitujemo naš daljnji angažman, što vjerujemo ne bi bilo u interesu ni Gradu Zenici, ni simpatizerima i navijačima kluba, ni aktuelnom igračkom kadru”, poručuju iz Čelika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad