Arnaut za N1: SNSD i HDZ preglasavanjem Bošnjaka izglasali Denisa Zvizdića

Vijesti 05. sep 201918:33 > 19:42
N1

Damir Arnaut, SBB-ov poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine govorio je o političkoj situaciji u BiH ali i o šteti koju nanosi nerad državnog parlamenta.

“Ogromna šteta, samo ja sam predložio četiri zakona u ovom mandatu. Mogli smo smanjiti otpremnine, mogli smo olakšati samohranim roditeljima, mogli smo zaštititi novinare, mogli smo uvesti red u pravosuđe. Sve to trpi. Trpi koridor Vc, trpi autoput u RS-u”, kazao je Arnaut te dodao:

“Užasno je frustrirajuće, ja devet mjeseci, ne samo ja, mnogi potenciramo, pišemo zakone, pišemo inicijative ali naša zakonska rješenja se ne mogu usvojiti dok Dom ne zasjedne.”

Komentarisao je situaciju u kojoj je Denis Zvizdić na čelu i izvršne i zakonodavne vlasti u državi:

“Bilo je glasanje 6. decembra za ta tri člana Kolegijuma. Jedino kada je u pitanju bošnjački član došlo je do preglasavanja. Denis Zvizdić imao je devet, Nermin Nikšić 11 bošnjačkih glasova, izabran je samo zato što su SNSD i HDZ glasali za njega. HDZ govori o nelegitimnosti Željka Komšića, a on je preglasavanjem Bošnjaka izglasao Denisa Zvizdica.”

Na kraju, Begić je kazao da je nakon ovog Dana D, odnosno 5. septembra vrijeme da se razmišlja o alternativama HDZ-u, SNSD-u i SDA-u.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad