MUP ZDK o spornoj majici na stadionu sinoć: Navijač izveden, majica skinuta

Vijesti 06. sep 201908:51 > 08:56
N1

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona intervenisali su sinoć kada je jedan od navijača BH Fanaticosa nosio spornu majicu sa uvredljivim sadržajem za pripadnike policije. Policijski službenici su izveli navijača sa tribine, a nakon što je skinuta sporna majica navijač je vraćen na stadion. Navedenoj osobi će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu biti izdat prekršajni nalog, saopćeno je jutros iz MUP-a.

VEZANE VIJESTI

Kako je saopćeno iz MUP-a, za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju sinoćnje utakmice angažovano je oko 500 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, pripadnika specijalnih policijskih jedinica i jedinica za podršku ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Unsko-sanskog i Srednjobosanskog kantona, kao i policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

”U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama policijskih službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta”, saopćeno je.

Podsjećamo, dio navijača domaćeg tima sinoć je napustio utakmicu nakon, kako su kazali, ”policijske represije” na Bilinom polju. Reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Lihtenštajn rezultatom 5:0.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad