U Sarajevu skup protiv Bh. povorke ponosa (FOTO)

Vijesti 08. sep 201909:33 > 09:39
N1

U Alipašinoj ulici u Sarajevu počelo je okupljanje građana kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog održavanja Bh. povorke ponosa.

Kako javlja reporter N1 Adi Bebanić koji se nalazi u naselju Ciglane odakle će u 10 sati početi protestna šetnja protiv Bh. povorke ponosa nalazi ne nekoliko desetina građana.

Kako navodi naš reporter, na transparentima su ispisane uvredljive poruke. 

Organizator ovog okupljanja je Inicijativa Iskorak, saopćila je u petak sarajevska policija. Skup Inicijative Iskorak najavljen je u parku između ulica Alipašina i Patriotske lige u periodu od 10 do 11.30 sati.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Pod sloganom „Ima izaći“ danas će u Sarajevu biti održana povorka ponosa.

Kako je ranije najavljeno, prva bh. povorka ponosa planirana ja za danas od 12.00 do 14.00 sati, a sudionici povorke će se kretati od „Vječne vatre“ u Titovoj ulici do Trga Bosne i Hercegovine na Marijin Dvoru. 

Na ulicama glavnog grada BiH od ranih jutarnjih sati prisutne su jake policijske snage, angažirane na osiguranju spomenutog skupa, a kretanje komunikacijama koje gravitiraju maršruti kretanja povorke je ograničeno.

Uz iznimno stroge sigurnosne mjere, aktuelna je obustava saobraćaja u ulicama Maršala Tita i Vrbanja.

Naime, danas od 08.00 do 14.00 sati obustavljen je saobraćaj u ulicama Maršala Tita i Vrbanja, kao i u zoni raskrsnice „Marijin dvor“ koja obuhvata ulice M. Tita, Fra-Anđela Zvizdovića, Zmaja od Bosne i Vrbanja-Hiseta.

Zbog održavanja skupa, za danas je od 10.00 do 11.30 sati najavljena obustava saobraćaja u ulici Alipašina (od raskrsnice sa ulicom Jukićeva do raskrsnice sa ulicom Sutjeska).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad