Milanović kritikovao Komšića, stigao oštar odgovor iz DF-a

Vijesti 09. sep 201906:48 > 06:52
JUSTIN TALLIS / AFP

U emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u gostovao je Zoran Milanović. Između ostalog, govorio je i o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je na proteklim izborima izabran pobijedio u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

“Ja nisam HDZ-ovac iz Mostara, ali imam senzibilitet prema tim ljudima i za divljačke napade prema njima. Od Komšića sam očekivao ono što se u crnogorskoj etimologiji zove ‘čojstvo’. Jači sam, veći sam – pokaži da ti je stalo, zaštiti slabije. Razočarao me”, kazao je Milanović.

“Komšić kad ode to će se pamtiti kao čudan slučaj”, dodao je i opet ga pozvao da promijeni stav.

Nakon ovakvog stava reagovali su iz Demokratske fronte ćiji je Komšić predsjednik.

 “Iz svega što je Zoran Milanović izgovorio danas u NU 2 može se razabrati jedino da su mu iz SDP-a BiH jasno stavili doznanja da su oni protiv izbora predsjednika Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Iako mi u DF to znamo, dobro je što je neko, pa makar to bio i Zoran Milanović, i konačno potvrdio da su svi kapaciteti bivšeg SDP-a, bili anagažirani protiv mogućnosti izbora predsjednika Komšića, a za račun Dragana Čovića, pa je otuda jasnija i današnja čovićevska retorika tzv. Bh bloka”, navode iz DF-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

%MCEPASTEBIN%