Nikola Špirić i Mladen Ivanić u Danu uživo

Vijesti 09. sep 201912:31 > 12:33
N1

U današnjem Danu uživo gledajte:

U Sarajevu će danas biti održana 17. sjednica Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, kojom će predsjedavati ministrica odbrane BiH Marina Pendeš. Sa sjednice izvještavaju naši reporteri.

Poraz bh. reprezentacije protiv Armenije koji je rezultirao najavom ostavke selektora Prosinečkog jedna je od tema Dana uživo. Ostaje li selektor pri odluci, hoće li se ona bez poteškoća moći implementirati, koje su potencijalne zamjene, izvještava kolega Semir Mustafić, a u studiju komentira Bakir Tiro, urednik sportske redakcije agencije Anadolija.

Rokovi su istekli, jedanaest mjeseci nakon Općih izbora, vlast u BiH još uvijek nije formirana. Nastavljaju li se pregovori, u kojem pravcu će ići, je li moguće uopće uspostaviti sporazum ili treba priznati da se nije uspjelo neka su od pitanja na koja odgovara Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a. O aktuelnoj političkoj situaciji i potencijalnim scenarijima razgovaramo i sa počasnim predsjednikom PDP-a i bivšim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Nakon prve Povorke ponosa u BiH koja je prošla bez ijednog incidenta, ovaj, ali i skupove protivljenja te društvene aktuelnosti komentiramo sa bh. rediteljem Harisom Pašovićem. Šta je jučerašnja povorka značila za pripadnike LGBTQ populacije, hoće li povećati njihovu vidljivost i napraviti korake ka ostvarivanju aktuelnih i formiranju prava koja se zahtijevaju pitamo Mirzu Halilčevića, 24-godišnjeg gay muškarca.

Danas najavljujemo i 10. Balet Fest Sarajevo koji će se držati od 19. do 25. 9. Sa nama direktorica Balet Festa Edina Papo.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad