Aljoša Čampara, Edin Forto i Ćiro Blažević u Danu uživo

Vijesti 10. sep 201913:34 > 13:37
N1

U današnjem Danu uživo gledajte:

Za četiri dana održaće se kongres Stranke demokratske akcije, najavljuje se da će biti najveći do sada. Kako je stranka radila u posljednje četiri godine, kada ćemo se pomjeriti ka implementaciji izbornih rezultata na nivou FBiH pitamo Aljošu Čamparu, ministra unutarnjih poslova FBiH.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto naš je gost – pitamo o štrajku zdravstvenih radnika, statusu djece s poteškoćama u razvoju i funkcionisanju šestorke.

Nakon sjednice Izvršnog odbora NS BiH više detalja donosi naš reporter Semir Mustafić, a Ćiro Blažević telefonski komentariše posljednja dešavanja u Fudbalskom savezu BiH.

Fudbal nije jedini sport o kojem govorimo – donosimo i intervju sa najboljim bh. teniserom Damirom Džumhurom.

Objavljen je prijedlog raspodjele resora za novi sastav Evropske komisije, novi komesar za proširenje EU je Mađar László Trócsányi. Ovo će biti naša tema, Nedžma Džananović Miraščija, profesorica na FPN UNSA, naša je gošća.

Uživo smo u Londonu, gdje u radnoj posjeti borave predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i reis-ul-ulema IZ BiH Husein Kavazović. U Londonu danas održana i komemoracija Paddyju Ashdownu, nekadašnjem visokom predstavniku u BiH. Sve detalje donosi naš reporter Nikola Marković.

S nama i autori izložbe „Povezani vodom / Connected by water“ – renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja Samir Solaković i Adnan Drnda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad