Reis Kavazović za N1: Gradimo demokratsku, slobodnu i građansku državu

Vijesti 10. sep 201914:24 > 14:36
N1

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović izjavio je za N1 danas nakon komemorativnog skupa nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu, kako se svi građani BiH trebaju sjećati njega.

“Ovo je za sve nas tužan dan. Sjećamo se čovjeka koji je u našim životima ostavio duboka traga”, istakao je reis Kavazović te poručio:

U svojoj službi u Bosni i Hercegovini pomogao je da ta zemlja učini nekoliko reformi. Ali čini mi se da je ono najvažnije je da je lord Ashdown bio beskompromisan čovjek kada je u pitanju progon ratnih zločinaca“.

Reisu-l-ulema IZ u BiH je za N1 naglasio i kako smatra da nije bilo njegove odlučnosti, vjerovatno bi i danas neki od njih bili na slobodi.

Također, naveo je kako mi imamo dug prema njemu da ga se trajno sjećamo, da mu zahvaljujemo na onom što je učinio i da nastavimo njegovim putem.

On je gradio BiH, naša je obaveza da taj put slijedimo na najbolji način. U njemu sigurno imamo dobar primjer. Hrabri ljudi mogu postići rezultate. Trebaju nam hrabri ljudi, i trebamo se osloboditi straha. Strah nas blokira i to je ono što je on upravo pokušao da nam kaže. Da se ne plašimo, da gradimo zemlju – demokratsku, slobodnu, građansku, onakvu kakva će biti prema mjeri svih njenih stanovnika“, naglasio je reis za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad