Sabina Ćudić, Muamer Zukorlić i Mehmed Baždarević gosti Novog dana

Vijesti 10. sep 201915:03 > 15:06
N1

U Novom danu sutra gledajte:

I sutra zasjeda Predstavnički dom Federalnog parlamenta. O radu parlamenta, inicijativi da se zaštita prava osoba sa invaliditetom vrši kroz novi način obračun lične invalidnine, općenito političkoj situaciji u BiH za Novi dan govori Sabina Ćudić, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, potpredsjednica Naše stranke.

Muamer Zukorlić, poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, kandidat je za funkciju vrhovnog poglavara IZ u Bosni i Hercegovini. Zukorlić je prije ulaska u politiku 2016. godine bio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji. Uživo smo u Beogradu, Muamer Zukorlić je naš gost.

Uživo smo u Londonu gdje u radnoj posjeti borave predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i reis-ul-ulema IZ BiH Husein Kavazović. U Londonu je jučer održana i komemoracija Paddyju Ashdownu, nekadašnjem visokom predstavniku u BiH. Sve detalje donosi naš reporter Nikola Marković.

Mostarci traže izmještanje deponije Uborak. 16. septembra ističe postojeća okolišna dozvola za odlagalište, mjerodavnima se postavlja pitanje: “Da li će se nakon tog datuma pridržavati zakonskih propisa, potpisanog dogovora i javnih obećanja”. Uživo smo u Mostaru.

O ostavci Roberta Prosinečkog, igrama fudbalske reprezentacije BiH, kvalifikacijama za EURO, općenito fudbalu za Novi dan govori Mehmed Baždarević.

Društveno – političku situaciju u BiH kroz naslovnice dnevnih novina, ali i godišnjicu 0911 za Novi dan komentariše novinar Erol Avdović.

24. Međunarodni sajam knjige Banjaluka održava se od 10. do 16. septembra. Sajam nudi novitete u svijetu književnosti, nekoliko panel-diskusija, te književne susrete. Gošća Novog dana, ujedno i panelistica na diskusiji “Izazovi savremene književnosti” je književnica Tanja Stupar-Trifunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad