Jelka Miličević: Neprirodno je da ja budem ministar finansija i zastupnik

N1

Sredstva za saniranje stanja u rudnicima FBiH u budžetu FBiH nisu planirana poručila je ministrica finansija FBiH Jelka Miličević, te dodala da je jedna od mogućih opcija u narednom periodu restrukturiranje energetskog sektora.

Osvrnula se i na poređenje ulaganja Vlade FBiH u Aluminij, u odnosu na druga preduzeća, kaže: “Kada je neko u problemima kaže nekome ste pomogli, nekome niste pomogli”.

“U proračunu nam je svaki izdatak planiran, ovakva nekakva sredstva nisu planirana u budžetu za 2019. godinu. Ne vjerujem da je moguće planirati velika sredstva za modernizaciju rudnika, naš proračun to ne može podnijeti”, poručila je ministrica finanasija.

Miličevićeva je dodala da se može uraditi restrukturiranje energetskog sektora, te se osvrnula na tvrdnje da je Vlada FBiH, trebala više pomoći Aluminij, obzirom da je godinama unazad pomogala između ostalog i u rudarski sektor.

“Kada je neko u problemima kaže nekome ste pomogli, nekome niste pomogli. Mislim da Vlada ozbiljno sagledava sve probleme. U sklupu toga, u sklopu raspoloživih sredstava vi znate da smo povezali staž iz radnicima iz drugih preduzeća. To je bilo uvijek u okviru sredstava kojima raspolaže Vlada”, potcrtala je Miličević.

Visoka funkcionerka HDZ-a BiH osvrnula se i na činjenicu da na nivou FBiH, ali i BiH još uvijek nije formirana vlast.

“Neprirodno je da ja budem ministar finansija i zastupnik, neprirodno je da to traje, sad će godinu dana od samih izbora. To znači da smo mi ljudima koji su osvojili mandate, strankama ukrali jednu godinu do sada, a dok to bude biće to možda godinu i više”, rekla je Miličević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad