Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar održao štrajk upozorenja

Vijesti 11. sep 201910:02 > 10:04
N1

Članovi Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar u srijedu su održali jednosatni štrajk upozorenja zbog, kako su naveli, malih plaća, nedostatka djelatnika u "proizvodnim sektorima" i slabe organizacije posla.

“Osnovni razlog našeg okupljanja su male plaće koje su iste već godinama. Moja godišnja neto plaća s 26 godina staža za 2018. godinu iznosila je 10.374 maraka. Drugi razlog je sve veći pritisak na djelatnike od strane nadređenih na pojedinim radnim mjestima”, kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar Tomislav Erić.

Erić je dodao kako je veliki problem nedostatak djelatnika u “proizvodnim sektorima” i slaba organizacija posla koja proizlazi iz manjka djelatnika.

Poručio je kako je Nezavisni sindikat djelatnika HP Mostar legalan jer ima uredno rješenje Uprave o registraciji sindikata pa je, stoga, i štrajk legalan.

Iz Uprave HP-a Mostar ranije su priopćili kako su nerealni zahtjevi ovog sindikata za linearnim povećanjem svih plaća za 20 i 30 posto.

U priopćenju Uprave navedeno je da je Nezavisni sindikat djelatnika HP-a Mostar (jedan od dva postojeća sindikata HP-a Mostar) nereprezentativan te da su čelni ljudi HP-a Mostar u razgovorima s predstavnicima reprezentativnog Sindikata Hrvatske pošte Mostar uvijek dolazili do rješenja prihvatljivih za obje strane.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad