Iz PDP-a odgovorili SNSD-u: Skandalozna izjava

Vijesti 11. sep 201912:55 > 12:57
N1

Skandalozna je izjava poslanika SNSD-a u NSRS Srđana Mazalice da srpski ministri u Savjetu ministara treba da podnesu ostavke, da bi ih zamijenili njihovi zamjenici koji nisu Srbi“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović je rekla da je nevjerovatno i licemjerno čuti ovakvu izjavu od nekoga ko se predstavlja patriotom i braniocem srpskih interesa.

“Mi nikada nećemo napustiti institucije u Sarajevu i prepustiti ih na milost i nemilost politikama druga dva naroda. Srpski interesi se ne brane kukavičkim povlačenjem, nego samo jačim prisustvom u Sarajevu”, istakla je Petrovićeva.

Ona je rekla da i u slučaju povlačenja nema nikakve garancije da Srbi i srpski interesi neće biti izigrani, a da PDP ne pristaje na kockanje i avanturizam u koji SNSD želi da uvuče i političke stranke, ali i čitavu Republiku Srpsku:

“BiH može funkcionisati samo na temelju dogovora. Bez problema su se dogovorili da SDA izglasa četvrtog delegata SNSD-u u Domu naroda, da izaberu Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića u rukovodstva oba parlamentarna doma, podjele resore u budućem Savjetu ministara, pa neka dogovore formiranje vlasti umjesto što nas sve mrcvare deset mjeseci. A o tome da njima nije stalo do funkcionisanja institucija, nego samo do pozicija, u prilog govori da ovakve sulude prijedloge nisu imali kada se nakon izbora 2010. vlast nije mogla formirati 16 mjeseci, jer su u foteljama sjedili upravo SNSD-ovi ljudi”, zaključila je Petrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad