Dragan Mektić, Faruk Hadžibegić i Nihad Kreševljaković u Danu uživo

Vijesti 11. sep 201914:07 > 14:12
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Između 150 i 200 rudara štrajkuje glađu u tri rudarske jame Stranjani, Raspotočje i Stara jama. Do sada je 8 rudara zatražilo liječničku pomoć. Naše ekipe danas su na terenu. Novonastala kriza u rudnicima mrkog uglja Zenica i Breza pokazuju hitnu potrebu za sistemskim reformama, ali konkretnog odgovora i poteza nadređenih još nema.

O migrantskoj krizi, optužbama da Hrvatska narušava teritorijalni integritet BiH prebacivanjem migranata i pucnjavom na našoj teritoriji, tokovima novca, povratnicima sa stranih ratišta i aktuelnoj političkoj situaciji razgovaramo sa ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem.

Situaciju u nogometnoj reprezentaciji nakon poraza od Armenije, kvalifikacije za EURO 2020, ostavku pa povlačenje ostavke selektora Prosinečkog za Dan uživo komentira Faruk Hadžibegić, bh. fudbalski stručnjak i aktuelni selektor Crne Gore.

Evropska komisija organizuje treći forum Dani medija EU-Zapadni Balkan. Uživo smo u Podgorici.

U Sjedinjenim Američkim Državama, ali i širom svijeta obilježava se 18. godišnjica od terorističkih napada na New York, Washington i Pennsylvaniju. Ovim povodom uživo smo u Pentagonu.

Britanski premijer Boris Johnson jučer je obećao da će iskoristiti suspenziju parlamenta, u trajanju od pet sedmica, kako bi osigurao britansko napuštanje Europske unije 31. oktobra sa ili bez sporazuma. Slučaj Brexit prati naša ekipa u Londonu.

Najavljujemo i program 59. Festivala Mess koji će se održati od 28. septembra do 4. oktobra. Naš gost je Nihad Kreševljaković, direktor festivala.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad