Komšić i reis Kavazović gosti večere u organizaciji "Remembering Srebrenica"

Vijesti 11. sep 201916:46 > 16:50
Predsjedništvo BiH

Večera je bila prilika za informisanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine o aktivnostima koje ovo ali i druga bh. udruženja u UK provode, te prilika za razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima i pitanjima koja su od velikog interesa za bosanskohercegovačku dijasporu, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg.

Predsjedavajući Komšić iskoristio je priliku da posebno zahvali britanskim državljanima koji učestvuju u radu organizacije “Remembering Srebrenica”, čime doprinose da se traume preživjelih Srebreničana, i drugih Bosanaca i Hercegovaca koje je rat posebno pogodio, bar malo ublaže. Njihov rad i aktivnosti od velikog su značaja za buduće generacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijeloj Evropi, kao opomena i sjećanje na jedan teški period koji je iza nas.

Na večeri su, pored organizatora koje je predvodio predsjednik organizacije dr. Waqar Azmi, učestvovali reisu-l-ulema ef. Kavazović, ambasador UK u BiH Matthew Field, ambasador BiH u UK Vanja Filipović, brojni predstavnici BiH udruženja u UK, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova UK, te drugi brojni gosti i zvanice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad