Sarajevska policija u garaži pronašla ukradeni automobil (FOTO)

Vijesti 12. sep 201910:43 > 10:44
MUP KS

Saraejvska policija pronašla je jedno ukradeno vozilo u kojem je bilo 10 kilograma marihuane.

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava” zbog kojeg je osoba A. M. uhapšena prije četiri dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, i to Odjeljenja za imovinske delikte, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odjeljenja kriminalističke policije Centar, su došli do operativnih saznanja o kriminogenim aktivnostima navedene osobe i njegovih saučesnika, te su jučer, na osnovu prethodno pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi osoba inicijala H. K.

MUP KS

Prilikom pretresa pronađeno je jedno putničko motorno vozilo marke “BMW” bez registarskih oznaka, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 (deset) PVC vreća sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (ukupne težine oko 10 kilograma). Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno u Orašju dana 12. januara 2019. godine i da je za istim raspisana potraga.

MUP KS

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku osobe koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad