Amel Tuka, Enver Bijedić, Kenela Zuko i Muriz Memić u Danu uživo

Vijesti 12. sep 201912:12 > 12:16
N1

U Danu uživo danas gledajte.

Nakon što je pobijedio je u utrci na 800 metara u duelu selekcija Europe i SAD-a u Minsku sa nama u Danu uživo bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka. O uspjehu i planovima govori iz Verone, gdje je već nastavio treninge za naredna takmičenja.

BiH od subote ima još jednu političku stranku – Socijaldemokrati BiH. Sa osnivačem Enverom Bijedićem, nekadašnjim SDP-ovcem, razgovaramo o motivima, članovima, ambicijama, budućim koalicijama, bivšim kolegama i stranačkom programu.

Naša gošća je i zastupnica u Federalnom parlamentu Kenela Zuko (SDA), koja je na jučerašnjoj sjednici potvrdila riječi direktora Zavoda  Pazarić da štićenici borave u jako lošim uslovima. Za N1 govori kakvo je stanje tamo zatekla, te koliko je politika involvirana u ovaj slučaj.

U petak 13. septembra u Tužilaštvu BiH bit će održan sastanak glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i tužilačkog tima koji radi na predmetu „Dženan Memić“ sa ocem i sestrom ubijenog mladića Murizom i Arijanom Memić i njihovim advokatom Ifetom Feragetom. Uoči sastanka naš gost je Muriz Memić.

Uživo smo u Podgorici na EU-Western Balkans danima medija. Izvještava naš Esmir Milavić.

U Sarajevu će 21. septembra biti održano sportsko druženje “izađi i treniraj”, poznato po velikom broju učesnika i dobroj energiji. Kako se prijaviti, ali i osvojiti nagrade reći će nam Lejla Šebić, doktorica nauka iz oblasti sporta i jedna od trenerica na događaju.

Društvene mreže komentiramo sa Tarikom Kapetanovićem, komunikologom.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad