Redžep Salić, Nevres Alispahić i Stefan Blagić u Novom danu

Vijesti 12. sep 201915:44 > 15:53
N1

'Petnaest godina su djeca gladna' - kazao je između ostalog, Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić opisujući katastrofalnu situaciju u ovom zavodu. Salić i zaposlenici zavoda ovog jutra gosti su Novog dana.

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća ZOI'84 Kenan Magoda saopštio je da su u proteklim godinama novci koji su trebali završiti na računu ZOI 84, završili na drugim računima. O tvrdnjama da oko 5000 ski karata nije prihodovano i drugim navedenim nepravilnosti u radu za vrijeme njegovog mandata, govori Nevres Alispahić, bivši direktor KJKP ZOI 84.

Nastavljamo pratiti EU Western Balkan Media days, treća godišnja konferencija o medijima u regionu koja se održava pod pokroviteljstvom Evropske komisije i Komesarijata za proširenje. Detalje donosi naš reporter, jedan od izlagača na konferenciji, Esmir Milavić.

U Beču je održana međunarodna konferencija pod nazivom Pravda za Davida i svu našu djecu. O čemu se govorilo, jesu li poznati naredni koraci porodice Dragičević, za Novi dan iz Beča govori Stefan Blagić, predsjednik udruženja Restart Srpska, jedan od panelista na konferenciji.

Redovno, kao i svakog petka, uživo smo u Bonnu, po pregled aktuelnosti iz medija sa njemačkog govornog područja idemo u redakciju Deutsche Welle-a odakle izvještava novinar Mehmed Smajić.

JU Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” Mostar u petak će za javnost otvoriti restoran “Lonato” u kojem će se mladima s invaliditetom pružiti mogućnost zapošljavanja i na taj način im dati šansa da se osjećaju punopravnim članovima društva. Mi ćemo prije svečanog otvaranja koje je zakazano za 13h zaviriti u prostorije ovog restorana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad