Mektićev zamjenik: Njegove privatne prijetnje Hrvatskoj nisu stav BiH

Vijesti 12. sep 201916:48 > 16:49
FENA/Hazim Aljović

Izvan svake pameti je prijetiti Hrvatskoj konfliktom zbog vraćanja migranata i navodnog prijelaza hrvatskih policajaca u Bosnu i Hercegovinu čime je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić iznio privatni, a ne stav države Bosne i Hercegovine, izjavio je u četvrtak njegov zamjenik Mijo Krešić.

“To nije stav BiH. To je privatna izjava gospodina Mektića”, rekao je Krešić u Mostaru upitan o prijetnji konfliktom.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u razgovoru za N1 izjavio je da će bh. vlasti ‘po cijenu konflikta’ s Hrvatskom zaustaviti, kako tvrdi, nezakonito vraćanje migranata od hrvatske policije.

Njegov zamjenik ističe kako s Hrvatskom postoji sporazum o zajedničkim ophodnjama na granici, te da je zazivanje sukoba s Hrvatskom izvan svake pameti.

“Očigledno da nedostaje suradnje i razgovora. S našim susjedom, odnosno s EU trebamo tražiti rješenja koja će biti u smjeru pojačane provedbe sporazuma o zajedničkim ophodnjama državne granice. Zazivati bilo kakav konflikt, a naročito otvoreni konflikt je izvan svake pameti”, istaknuo je Krešić.

Dodao je kako je stanje s migracijama ‘kaotično’ te da BiH ne slijedi upute Europske unije.

“Politika EU-a je jasna kada su u pitanju migranti. Mi je ignoriramo dvije godine. Ovdje imamo ilegalne migrante, krijumčare, organizirani kriminal. Bojim se da određene institucije samo podržavaju taj organizirani kriminal”, istaknuo je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Izrazio je očekivanje da će se zatvoriti granica na Drini zbog najave novog migrantskog vala.
“Sada je jasno kako ćemo morati angažirati dodatne snage i zatvoriti granicu. To je prvi korak”, dodao je.

Krešić misli kako bi istočne susjede trebalo ‘potaknuti da ozbiljnije priđu problemu ilegalnih migracija, a ne samo da ih transportiraju ili isporučuju BiH’.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad