Safet Softić, Ivan Pernar, Marko Šelić Marčelo i Denis Hadžović u Danu uživo

Vijesti 13. sep 201913:49 > 13:53
N1 BiH

U Danu uživo ne propustite.

U subotu će na Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) 1.340 delegata imati priliku izabrati predsjednika i devet potpredsjednika SDA. Jedan od kandidata za potpredsjednika Safet Softić gost je Dana uživo. Govorimo o programskoj deklaraciji i političkim okvirima u kojima će prema najava u budućnosti djelovati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Drvaru povodom obilježavanja “Dana sjećanja” u pomen svim žrtvama stradalim u ratovima tokom 20. vijeka, koji su ove godine posvećeni stradanju Srba u zapadnokrajiškim opštinama 1995. godine. Iz Drvara izvještava ekipa N1 televizije.

Žestoka predizborna kampanja u Hrvatskoj, gdje bi se prvi krug predsjedničkih izbora trebao održati krajem godine. Deset kandidata je u igri do sada. Jedan od kandidata, Ivan Pernar iz istoimene stranke gost je Dana uživo.

Jedanaest mjeseci od Izbora BiH nema formiranu vlast. Nakon isteka roka za realizaciju Sporazuma o principima formiranja vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, Centar za sigurnosne studije (CSS) predložio je nekoliko konkretnih koraka kako bi se kriza riješila “bez pobjednika i pobijeđenih”. O potencijalnim rješenjima razgovaramo sa Denisom Hadžovićem, direktorom Centra.

Poznati muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo promovira knjigu na banjalučkom sajmu knjiga. Sa Marčelom razgovarala naša Snežana Mitrović.

Društvene mreže komentira kolega Emir Zulejhić sa portala raskrinkavanje.ba.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad