Dino Mustafić, Damir Mašić, Nermin Šabić i Sead Đulić u Novom danu

Vijesti 15. sep 201921:08 > 21:09
N1

O životu u BiH, političkoj situaciji u našoj zemlji, ljudskim pravima, aktivizmu, kulturi...za Novi dan govori režiser Dino Mustafić.

O položaju rudara u BiH, stanju u Zavodima za smještaj osoba sa intelektualnim poteškoćama, formiranju Vlade FBiH, političke volje u radu federalnog parlamenta, novim strankama, stanju u SDP-u, za Novi dan govori Damir Mašić – Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH.

Lijek za liječenje tuberkuloze kojom je zaražena 1/3 svjetske populacije, a koja godišnje uzme 1.6 miliona života, moglo bi biti naučno otkriće Dženana Kovačića, studenta Internacionalnog Burch univerziteta, mladog naučnika, inovatora. On je danas naš gost.

O ostavci Roberta Prosinečkog, pa ponovnom prihvaćanju pozicije selektora fudbalske reprezentacije BiH, kvalifikacijama za Euro 2020., fudbalskoj premijer ligi BiH, općenito fudbalu danas za Novi dan govori Nermin Šabić – bivši fudbalski reprezentativac BiH.

Uživo iz Banjaluke govorimo o nagradnoj igri o kojoj bruji Republika Srpska. Oko milion koverti sa po 10 fiskalnih računa u svakoj stiglo je u Pošte Srpske u Banjaluku. Građani se nadaju da će im se sreća osmjehnuti za neku od nagrada, a one najvrednije su 4 stana u Banjaluci.

Uživo smo u Mostaru. Društveno – političku situaciju u BiH kroz naslovnice dnevnih novina, komentariše predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad