Elmedin Konaković, Nermin Džindić i Dževad Jahić u Danu uživo

Vijesti 16. sep 201912:55 > 12:57
N1

Taj umorni vozač stalno pravi saobraćajne nesreće poručuju iz Naroda i pravde optužujući SDA da se ni na koga nisu tako obrušili kao na njihovu stranku. O SDA programskoj deklaraciji, planovima šestorke, prvoj bh. Povorci ponosa razgovaramo sa Elmedinom Konakovićem, predsjednikom Naroda i pravde i predsjedavajućim skupštine KS.

“Lopovi, lopovi, lopovi”, čulo se sa protesta rudara. Po mnogima – tako danas izgleda stanje rudarstva u FBiH. S obzirom na to da ove poruke vlasti nisu čule, rudari u zeničkoj “Staroj jami” iskazali su u radnički neposluh – štrajkom glađu i neizlaskom iz jame.Tek nakon 33 sata vlast je postigla dogovor sa rudarima – ali kratkoročan. Naš gost je resorni ministar Nermin Džindić.

Akademik Dževad Jahić 26. septembra promovira 8. i 9. tom Rječnika bosanskog jezika i tim povodom sa profesorom Jahićem razgovaramo o jeziku, lingvistici, te jezičkom aparthejdu u Bosni i Hecegovini.

Pratimo okupljanje grupe građana u sarajevskom parku Hastahana koji još jedanput, uz zajedničku fotografiju, poručuju da žele da Hastahana ostane samo i isključivo sportsko -rekreativni park, sa zelenilom i odgovarajućim društvenim sadržajima, a bez bilo kakvih zgrada i podzemnih garaža.

Naša Tina Jelin Dizdar analizira i donsi reakcije na programsku deklaraciju SDA.

Društvene mreže komentiramo sa novinarkom TVSA Brankicom Rudan.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad