Melika Mahmutbegović, Nikola Raguž i Ademir Zurapović u Novom danu

Vijesti 16. sep 201915:19 > 15:26
N1

U Novom danu sutra gledajte.

7. kongres Stranke demokratske akcije, ne prestaje izazivati oštre političke reakcije. U širokoj lepezi kritika na račun Programske deklaracije i Rezolucije, ponajviše je sporna željena slika i vizija Bosne i Hercegovine u budućnosti, u očima ove stranke. O kongresu razgovaramo sa jedinom ženom potpredsjednicom SDA, Melikom Mahmutbegović.

HNS odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definirani u Programskoj deklaraciji SDA. Smatraju je potpuno neprihvatljivom za opstanak i stabilnost države BiH. Nikola Raguž iz HSP-a gost je Novog dana.

Aktuelnosti sa naslovnica dnevnih novina komentariše Mimo Šahinpašić, novinar i urednik.

Limfomi, a ni ostala maligna oboljenja ne dešavaju se samo u filmovima ili “nekome tamo” već svaki dan u našoj neposrednoj blizini – ovako je na svom fb profilu novinar Nedim Pobrić upozorio na bolest čiji simptomi podsjećaju na gripu, a zapravo se radi o karcinomu limfnih čvorova. Nedim se uspješno izliječio i povodom mjeseca svjesnosti od ove bolesti za Novi dan priča o svojoj borbi.

Iako nije učestvovala, BiH je imala svog predstavnika na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini. Ademir Zurapović, naš najbolji sudija sudio je ukupno osam utakmica na ovom prvenstvu, a za svoje arbitriranje tokom takmičenja koje je bilo odlično, dobio je povjerenje FIBA-e da sudi utakmicu za treće mjesto u kojoj su se sastale Francuska i Australija. Ademir Zurapović naš je gost.

Petorica muškaraca u najboljim godinama, žrtve mina iz BiH, uprkos tome što umjesto nogu imaju proteze, osvojili su Triglav, najviši vrh Slovenije i jedan od simbola bivše Jugoslavije, visok 2.864 metra. O svom alpinističkom podvigu ovog jutra govore iz Banja Luke.

Minela Jašar – Opardija sa vama sutra od 7 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad