Božo Ljubić, Edita Đapo i Davor Dragičević gosti Dana uživo

Vijesti 17. sep 201913:24 > 13:27
N1

U Danu uživo danas gledajte:

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić kaže kako je dobro što je Kongres SDA usvojio Programsku deklaraciju, jer su sada “maske pale”, a ova stranka se “jasno legitimirala da želi unitarnu BiH kojom dominira bošnjački narod”. O deklaraciji i zastojima u BiH govorimo sa Božom Ljubićem.

Naša gošća je i federalna minstrica okoliša i turizma Edita Đapo. Govorimo o narednim koracima u slučaju mostarske deponije Uborak ali i dugoočekivanim zakonima o zaštiti okoliša, turizmu, boravišnoj taksi koji bi se uskoro trebali naći na Federalnom parlamentu.

Ako ništa ne učinimo, Republika Srpska će nestati – poručio je dr. Vlado Đajić, predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala” na predstavljanju ove fondacije čiji cilj je promocija nataliteta u RS. Vlado Đajić, predsjednik fondacije Djeca nam se rađala, zastupnik SNSD-a u NSRS i generalni direktor UKC RS naš je gost.

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je održano ročište po predmetu tužba za klevetu Đorđe Rađen protiv Davora Dragičevića, saopćila je neformalna grupa građana Pravda za Davida. Rađen je tužio Davora, oca ubijenog mladića Davida, tražeći isplatu štete u iznosu od 5.000 KM. Davor Dragičević, naš je gost, uživo iz Beča.

Govorimo o seksualnom uznemiravanju i odnosu pravosuđa prema ovakvim slučajevima u našoj zemlji. Kako prepoznati uznemiravanje, kako reagovati i koliko su pravosudne instuticije pokazale senzbiliteta za žene koje su iskusile rodno zasnovano nasilje, razgovaramo sa Majdom Halilović iz Atlanske inicijative.

Naš gost u pregledu društvenih mreža je Radenko Udovičić, direktor Mediaplan instituta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad