Zlatko Dizdarević, Srđan Mandić i Mirsad Hadžikadić gosti Dana uživo

Vijesti 18. sep 201912:54 > 12:56
N1

U današnjem izdanju Dana uživo gledajte:

Dugogodišnji diplomata, kolumnista i bivši urednik sarajevskog “Oslobođenja” Zlatko Dizdarević otkriva zašto političarima u BiH odgovara Status quo, je li ANP važniji od svega ostalog u ovoj zemlji, ali i govori o dešavanjima na Bliskom istoku i refleksijama istih na ostatak svijeta.

Naš gost je i Srđan Mandić, ministar komunalne privrede i infrastrukture u Vladi Kantona Sarajevo, sa kojim razgovaramo o važnim projektima u glavnom gradu BiH, provjeravamo zašto se mnogi građani žale na uličnu rasvjetu, govorimo o cijenama gasa i grijanja u narednom periodu, ali i odnosima unutar vladajuće “šestorke”.

Lider Platforme za progres i profesor na Univerzitetu Sjeverna Karolina u SAD-u Mirsad Hadžikadić za Dan uživo govori o političkoj situaciji u BiH, blokadi vlasti, nacionalnim tenzijama, ali i stavovima koje SAD ima prema BiH.

Pratimo sjednicu Glavnog odbora SNSD-a u Banjaluci i reakcije na Programsku deklaraciju SDA, ali i ostale aktuelne probleme u Bosni i Hercegovini.

O tenzijama na relaciji SAD – Iran nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji razgovaramo sa kolegama iz Glasa Amerike koji nam se javljaju iz Vašingtona.

Dešavanja na društvenim mrežama komentarisaćemo sa Dejanom Kerletom.

U Danu uživo ove srijede sa vama je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad