Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Zlatko Lagumdžija u Danu uživo

Vijesti 19. sep 201910:07 > 10:10
N1

"Dan uživo" i danas o aktualnim temama i događajima, evo što vas od 16 sati očekuje:

– Danas sjednica Vijeća ministara BiH, predsjedavajući ove institucije te predsjedavajući Zastupničog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić naš je gost. Govorimo o aktualnim temama, Deklaraciji SDA, smjeni Senada Bratića, formiranju vlasti.

– Iz SNSD-a jučer poručili kako će bh. entitet Republika Srpska afirmirati pravo na samoopredjeljenje. Dodik najavio sastanak parlamentranih stranaka iz RS-a kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Danas za Dan uživo govori potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović.

– Kako gleda na aktualnu političku situaciju, neformiranje vlasti, kako je protekla posjeta Kini, što se sprema na skupu u New Yorku gdje će se govoriti o Zapadnom Balkanu, ljevici, SPD-u, SDP-u, pitamo bivšeg ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžiju.

– Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje. Američki državni tajnik Mike Pompeo poručio da Sjedinjene Države podržavaju pravo Saudijske Arabije “na obranu” i da se iransko ponašanje “neće tolerirati”. Situaciju analizira vanjskopolitički analitičar Hajrudin Somun. Provjeravamo hoće li se ova kriza te porast cijene nafte na svjetskom, odraziti i na naše tržište.

– Uhićen Senad Basarić, osumnjičeni za ubojtvo pripadnice Granične policije BiH; pratimo ovu priču i u emisiji Dan uživo.

– Dinamo slavio, Zvezda izgubila; rezime je sinoćnjih zbivanja u nogometnoj Ligi prvaka. Ove utakmice, kao i večerašnje Europske lige, Kupa i Premijer lige BiH analizira sportski novinar Albert Pehar.

– Ljeto je na izmaku, a za njih je ono bilo itekako radno, brojni nastup i koncerti, širom regije i BiH, a sada su ponovno u glavnom bh. gradu i sutra se vraćaju na daske koje život znače. Vraćaju se u Kamerni teatar 55 s predstavom “Sarajevski dani terorizma”. Oni su članovi grupe “Helem nejse” i naši su današnji gosti.

Donosimo i aktualne vijesti, biznis i servisne informacije, te svjetske aktualnosti.

S vama danas Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad