Sarajevo dobija novi teren za mini golf (FOTO)

Vijesti 19. sep 201914:26 > 14:31
KJKP PARK

Pionirska dolina uskoro će dobiti novi teren za mini golf, koji se gradi na mjestu nekadašnjeg, saopćeno je iz KJKP Park Sarajevo.

Na lokaciji gdje je početkom devedesetih bilo igralište za mini golf, prije desetak dana počeli su radovi na izgradnji novih golf staza, a u kompletu s njima rade se i vrlo zanimljive, posebno djeci interesantne, prepreke.

Mini golf igralište sastojat će se, za početak, od devet ravnih i brežuljkastih staza, a loptica će na svom putu do cilja morati proći kroz prepreke u obliku kućice puža, pedalinu, tobogan i druge.

Projekat izgradnje dugo je čekao spreman, a sada su se stekli uslovi da posjetioci Pionirske doline, osim u šetnji zoološkim vrtom, u jesenjim bojama prekrasnog prirodnog ambijenta, igri i zabavi na rekvizitima i dječjim igralištima, uživaju i u ovoj sportskoj disciplini u centralnom dijelu jedinog rekreativno zabavnog centra u Sarajevu.

Mini golf terena namijenjen će biti svim generacijama, a osim najmlađih i starija populacija će već za sedam dana uživati u igri i rekreaciji. Kompletan prostor upotpunit će i zanimljivi mobilijar za odmor – posebno ambijentu prilagođenim klupama i stolovima.

KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK
KJKP PARK

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad