Edin Ramić, Dženan Đonlagić i Ahmet Šantić u Novom danu

Vijesti 19. sep 201914:36 > 14:40
N1

I ovoga petak sa vama smo u Novom danu, uz aktuelne teme i goste i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Nakon što je SNSD najavio da će tražiti smjenu potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda Bošnjaka Senada Bratića i njegovog podnošenja ostavke, potpredsjednik SDA Edin Ramić izjavio je da će ”to doprinijeti da kadrovi SNSD-a trpe sankcije zbog stavova predsjednika SNSD-a Milorada Dodika”. Edin Ramić gost je teme jutra u Novom danu.

O reakcijama na Kongres SDA, odnosima među strankama koje su ostvarili najbolji izborni rezultat, političkoj situaciji u BiH za Novi dan govori Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.

Na političkoj sceni sve češće se čuje zagovaranje vanrednih izbora u BiH. U Novom danu provjerićemo šta piše u zakonu i šta kažu oni koji su zaduženi za provođenje izbornog zakonodavstva i procesa u BiH. Ahmet Šantić, član Centralne izborne komisije biće naš gost.

Aktuelne događaje na političkoj sceni, društveno – političku svakodnevicu kroz pisanje dnevne štampe komentarisaće Almir Terzić, urednik u agenicji ”Anadoija”.

Dokumentarni film ”Lakonoga” o prvom djetetu ubijenom u opsadi Sarajeva premijerno će biti prikazan u nedjelju, 22. septembra na AJB Doc festivalu. Autorica filma, dugogodišnja novinarka Lejla Zvizdić, gošća je Novog dana.

Širom svijeta danas će biti održani skupovi “Fridays for Future”, protiv klimatskih promjena. Protest će biti održan i u Bonnu, a njemačka vlada iznijeće svoj plan zaštite klime. Uživo ćemo biti u Bonnu, o svemu aktuelnom izvještava kolega Mehmed Smajić sa Deutsche Wellea.

Govorimo i o važnosti fizikalne terapije. Koliko se kod nas ovom metodom liječe oboljenja i tegobe a koliko djelujemo preventivno? Magistar fizikalne terapije, vlasnik FIFA-inog certifikata sportske medicine Bojan Pavlović gost je Novog dana.

Neka vaš dan počne uz nas i Novi dan – sa vama smo od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad