FlyBosnia povezala Sarajevo sa Londonom nakon 12 godina

Vijesti 19. sep 201915:46 > 15:50
N1

Aviokompanija FlyBosnia povezala je Sarajevo sa Londonom, glavnim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, što predstavlja prvu zračnu vezu između glavnih gradova naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva nakon 12 godina.

London, kao jedan od najvažnijih svjetskih centara političke moći, kulture, obrazovanja, mode, sporta i turizma, privlači blizu 30 miliona posjetitelja svake godine, što ga čini najposjećenijim gradom u Evropi.

Prvi zrakoplov na ovoj ruti – Airbus A319 nove generacije poletio je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros u 7 sati, te se nakon ceremonije koja je upriličena po slijetanju na londonskom aerodromu Luton vratio u Sarajevo u 13:15 sati.

FlyBosnia je na ovom promotivnom letu organizirala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u Bosni i Hercegovini boraviti idućih nekoliko dana upoznavajući se sa prirodnim ljepotama, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama, te drugim turističkim sadržajima naše zemlje.

FlyBosnia redovne će letove na ovoj liniji i sa navedenim zrakoplovom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično, a FlyBosnia planira u narednih godinu dana na ovoj liniji uspostaviti letove svakog dana u sedmici.

Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthew Field, koji je naglasio da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

N1

“Uspostavljanjem ove linije, Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja korporativni rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bh. građanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije“, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad