Kardinal Vinko Puljić na tribini u Hrvatskoj govorit će o položaju Hrvata u BiH

Vijesti 20. sep 201910:11 > 10:12
ELVIS BARUKCIC / AFP

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetit će sa svojim suradnicima u utorak, 24. rujna, Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju gdje će, među ostalim, održati tribinu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Kardinala Puljića će tom prigodom primiti gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, a uoči tog susreta kardinal će posjetiti i dvije obiteljske vinkovačke tvrtke, nakon čega odlazi u Vukovar gdje će se u Palači Srijem sastati s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

U sklopu posjeta Osječko-baranjskoj županiji kardinal Puljić će se u Osijeku sastati sa županom Ivanom Anušićem, nakon čega će održati tribinu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nakon tribine kardinal Puljić će predvoditi misu u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku u zajedništvu s domaćim župnikom Ivicom Martićem.

Planiran je i susret s gradonačelnicima i načelnicima, lokalnim gospodarstvenicima te vijećnicima Županijske skupštine kao i posjet tvrtki Saponia d.d. Osijek i susret s predsjednikom uprave Damirom Skenderom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad