Mladen Bosić, Vojin Mijatović i Ismet Nuno Arnautalić gosti Dana uživo

Vijesti 20. sep 201911:50 > 11:53
N1

U današnjem izdanju Dana uživo gledajte:

O zaključcima sa današnje sjednice Predsjedništva SDS-a, krizi vlasti u BiH, okupljanju u Laktašima i najavljenom sastanku lidera stranaka iz RS sa Aleksandrom Vučićem, ANP-u, stanju u stranci čiji je nekada bio predsjednik – u Danu uživo razgovaramo sa Mladenom Bosićem, delegatom u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i jednim od potpredsjednika SDS-a.

Vjeruje li SDP da može doći do novih izbora u BiH koje zagovara, da li bi sa ovoliko stranaka na političkoj sceni to još više usložnilo situaciju, je li SDA „pođonio“ dio programa SDP-a vezano za građansku BiH – pitamo potpredsjednika ove stranke Vojina Mijatovića.

Danas u Sarajevu, ali i širom svijeta, održava se protest protiv klimatskih promjena. Koliko smo svjesni ovog problema, kuda nas nereagovanje može odvesti, šta da očekujemo u bliskoj budućnosti kada je klima u pitanju – govori Anes Podić iz Udruženja građana „Eko – akcija“.

U nedjelju će Grad Sarajevo odati počast muzičkim legendama Kemalu Montenu i Davorinu Popoviću tako što će ispred kultnog FIS-a organizovati druženje svih onih koji su bili dio karijera i života ovih umjetnika. O tome pričamo sa jednim od osnivača Indeksa – Ismetom Nunom Arnautalićem.

U rubrici Komentar društvenih mreža pridružiće nam se urednik na BH radiju 1 Amir Sužanj.

Vaš domaćin u Danu uživo ovog petka Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad