Održana hitna telefonska sjednica Vlade FBiH, rudnici da obustave sve konkurse

Vijesti 21. sep 201912:27 > 12:31
Vlada FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, zadužila rudnike koji posluju u sastavu Koncerna Elektroprivreda BiH i to združena društva Rudnici Kreka Tuzla, Rudnik mrkog uglja Đurđevik, Rudnik mrkog uglja Kakanj, Rudnik mrkog uglja Breza, RMU Zenica, Rudnik mrkog uglja "Abid Lolić' Travnik-Bila, Rudnik uglja Gračanica Gornji Vakuf-Uskoplje i rudnik u kojem upravljačka prava, odnosno ovlaštenja vrši Vlada FBiH, po osnovu učešća državnog kapitala RMU Banovići, da odmah obustave sve konkursne procedure.

Obaveza obustave ovih konkursnih procedura odnosi se i na sve započete postupke za prijem, bez obzira da li se radi o prijemu u radni odnos na određeno ili na neodređeno vrijeme.

Članovi uprava i nadzornih odbora ovih privrednih društava su zaduženi da poslovne politike društava usklade sa razvojnim politikama Vlade FBiH.

Izuzetno, Vlada FBiH može dati saglasnost za provođnje konkursne procedure i zapošljavanje, na zahtjev ovih privrednih društava, uz prethodno pribavljeno mišljenje Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i dostavljeni plan reorganizacije rudnika.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad