Predrag Kojović i Milomir Kovačević – Strašni sutra u Novom danu

Vijesti 22. sep 201912:32 > 12:37
N1

U ponedjeljak u Novom danu gledajte zanimljive goste. U studiju će vas pozdraviti Alma Dautbegović - Voloder

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, govori za Novi dan o političkoj sceni u BiH.

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti 24. septembra bit će otvorena izložba fotografija “Ples sa Jasminom” Milomira Kovačevića Strašnog i to u okviru petog izdanja Internacionalnog interdisciplinarnog festivala savremenog performansa – Zvrk 2019. Strašni će sutra biti gost Novog dana.

U Novom danu prolazimo i kroz sarajevski Tunel spasa u virtuelnoj realnosti. Demo projekat će oficijelno biti promovisan u četvrtak u prostorijama Spomeničkog kompleksa Tunel D–B. Koordinator projekta prof. dr. Selma Rizvić i PR Fonda memorijala Irfan Gazdić za Novi dan govore o važnosti ovog projekta, te na koji način će se moći koristiti i biti dostupan.

Boris Stanišić autor je pobjedničke instalacije “Mijenjamo dijabetes” na pozivu individualnim umjetnicima, učenicima i studentima srednjih umjetničkih škola i akademija za izradu umjetničke instalacije upotrebljavajući inzulinske tester penove. Kako razbiti predrasude i strah oboljele populacije od uboda inzulinske igle.

Društveno – političku situaciju u BiH kroz naslovnice dnevnih novina komentariše Sedin Ćenan, urednik portala Vijesti.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad