Pogledajte kako je izgledalo postrojavanje Žandarmerije u Banjaluci

Vijesti 24. sep 201912:31 > 14:11
N1

Svečanim postrojavanjem zvanično je predstavljena nova organizaciona jedinica Žandarmerija u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Žandarmerija je formirana u sklopu reorganizacije interventne jedinice MUP-a RS, a čine je mladi pripadnici MUP-a RS koji su završili policijsku akademiju.

Do ideje formiranja Žandarmerije došlo je nakon odustajanja od formiranja rezervnog sastava policije u RS.

Kako je rečeno, potreba za formiranjem nove jedinice postoji radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava RS, prvenstveno zbog velikog broja ilegalnih migranata.

Zvaničnici iz Republike Srpske obratili su se prisutnima među kojima je predjsednik RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

VEZANE VIJESTI

Premijer RS Radovan Višković kazao je da su svi koji ne vide da postoje prijetnje za Republiku Srpsku “slijepi kod očiju”:

“Nadam se da smo napravili istorijski potez za RS. Svi koji ne vide prijetnje Republici Srpskoj slijepi su kod očiju. Ne samo migrantska kriza na koju institucije BiH nema odgovore. RS prepoznaje bezbjednonosne rizike i ne čeka da vidi šta će neko drugi uraditi.”

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač takođe se obratio prisutnima:

“U proteklih pet godina u MUP je uloženo više nego što je uloženo otkako je formirana RS. To znači da ne dozvoljavamo nikome da nas ugrozi. Spremni smo da održimo bezbjednost, da se borimo protiv svih kriminaliteta.”

Promociji su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjh poslova Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum, kao i zvaničnici entiteta predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad