Dragan Mektić: Saslušali smo direktore bezbjednosnih agencija

Vijesti 24. sep 201914:11 > 14:21
N1

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održalo je danas radni sastanak na temu „Stanje u oblasti migracija u BiH“, a ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je po završetku sastanka poručio kako Vijeće ministara već duže vremena ima i tačku u dnevnom redu u vezi sa problemom migracija.

“Savjet ministara već duži vremenski period redovno na svakoj svojoj sjednici ima i tačku u dnevnom redu o upravljanju migracijama i migracionoj krizi i mislim da je jako dobro da smo danas saslušali direktore bezbjednosnih agencija da vidimo kako i na koji način možemo poboljšati kapacitete rada ovih bezbjednosnih agencija”, istakao je Mektić.

Kazao je kako se tokom današnjeg sastanka najviše govorilo o jačanju kadrovskih i tehničkih kapaciteta te da je to posebno interesantno u godini kada nije donesen budžet.

“Nema ni mogućnosti za neke kapitalne investicije u okviru ovih agencija kao ni kako prevazići čitavu tu situaciju”, naveo je.

“S obzirom na ovu postojeću parlamentarnu krizu, mi bismo trebali da poboljšavamo i pravni okvir u kome funkciniošemo, izmijenimo i prilagođavamo određene zakone o ovoj sitauciji i da ugradimo u naše zakonodavstvo neke ili čak sve evropske direktive koje su donesene na nivou EU a tiču se ilegalnih migracija koje bi trebalo da daju određene rezultate na boljem funkcionisanju institucija”, komentarisao je.

Ministar sigurnosti BiH je kazao i kako su nakon današnjeg sastanka upoznati sa ključnim problemima bezbjedonosnih agencija, kao i da su njihovi direktori dali Vijeću ministara određene prijedloge, kao i sugestije ali da je on lično zamolio direktore da ostanu profesionalni, da rade časno, pošteno i profesionalno i da ne padaju pod bilo kakve uticaje, kako je naglasio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad